Ahmet İzzet Bengüboz’un, bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli bir belge niteliği taşıyan fotoğraf koleksiyonu, 2016 yılında, “Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi” adlı sergi ve kitap projesi ile yeniden kamuoyuna sunuldu.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (VEKAM), Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı (Halk Eğitim Merkezi) ve Bolu Mudurnulular Derneği ortaklığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle düzenlenen sergi, ilk olarak  2016 Nisan ayında Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, 2016 Temmuz ayında ise İstanbul Tophane-i Amire’de  açıldı.

Küratörlüğünü ve kitap editörlüğünü Dr. Ayşe Ege Yıldırım’ın üstlendiği sergi, aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin İstanbul’da yapılan 40. Oturumu ile eşzamanlı düzenlendi. Sergi projesi kapsamında hazırlanan aynı adlı kitap, Yapı Kredi Yayınları’ndan satın alınabilir.