Yüzlerce fotoğraf çeken Ahmet İzzet Bengüboz, tabettiği camları kutular içinde uzun süre evinin çatı katında saklamıştır. Torunu Mehmet Kadri Bengüboz, ev değiştirirken, camlardan bir kısmının kırıldığını görmüş ve kırılan camları Mudurnu Deresi’ne atmıştır. Veteriner Ali Uluutku tesadüfen bunları görüp keşfetmiştir. Negatifleri dönemin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Kocaman’a göstermiştir. Bunun üzerine bu camların devamı olacağı düşüncesiyle Bengüboz’un ailesi ile iletişime geçmişlerdir. Mehmet Kadri Bengüboz da evin çatı katında kalmış diğer camları Halk Eğitim Merkezine teslim etmiştir.

Müdür Remzi Kocaman, Halk Eğitim Merkezi’nde bir karanlık oda oluşturmuş, burada yaklaşık 1000 cam baskının tabedilmesi için çalışmaları başlatmıştır. Birkaç ay titizlikle sürdürülen geceli gündüzlü yoğun çalışmadan sonra 3-18 ve 18-24 ebatlardaki fotoğraflar kartlara geçirilmiştir.

1981 yılının yaz aylarında Bengüboz’un objektifinden kareler artık genç kuşaklarla tanışmaya hazır hale getirilmiştir. Bu fotoğraflarla Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılı anısına bir sergi düzenlemiştir. Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık on gün süreyle yapılan fotoğraf sergisi büyük ilgi görmüştür.

Daha sonra bu fotoğraflardan bir kısmı 1998 yılında Cumhuriyet’in 75. Yılı münasebetiyle Mudurnu Tavukçuluk A.Ş. sponsorluğunda önce İstanbul’da Akmerkez’de ardından da Bolu Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenmiştir. Bengüboz fotoğrafları her sergilendiği dönemde büyük ilgi görmüş ve hayranlık uyandırmıştır.